Funderingar innan jag ska sova

Jag skriver osammanhängande wall of text's, men om folk inte vill läsa så behöver dom inte, om ni finner det intressant så läs gärna och ge gärna kritik eller starta en diskussion eller vad som helst. Nästan alla feedback är rolig.



Rättvisa är löjligt, det handlar om vad som är bäst i varje situation.

Förr i tiden så resonerade jag så att det vore ultimat om alla poliser höll sig till sina order, och utmätte straff enligt lagboken.
Nu tänker jag inte så längre, att skapa så mycket lycka som möjligt är alltid målet så det man måste göra är att tänka igenom varje praktiskt situation och utgå från den vad som är det bästa valet.
Att vara konsekvent är överskattat, samhällen fungerar bäst med blandade regler enligt mig.

Självklart så räknas möjliga konsekvenser in när valet görs, men att göra någonting inte så moralenligt kan vara det mest moralenliga, eftersom att vad uttrycket betyder där är vad som enligt normen anses vara moralenligt.
Handlar inte moral om att göra det bästa valet? Nyckeln är att vara flexibel.

Många politiska ideologier söker att hitta det ultimata sättet att styra ett samhälle, men vad jag vet så har alla dessa planer fel i sig, vilket gör det omöjligt just nu.
Det är löjligt att tro att vi kan göra om vår värld till en perfekt värld nu, om vi ska försöka göra världen till en bättre plats så ska vi göra praktiskt funktionella saker, acceptera kompromisser som inte alltid överensstämmer med hur det ultimata samhället skulle se ut.
Om möjligtvis tusen år kan vi sätta högre krav, jag vet inte, men jag vet att folk ibland glömmer vad det handlar om.

Människors lycka: x
Människors olycka: z

Målet = x > z

Jag själv kommer nog aldrig att vara en fullblodig hjälte, ärligt talat så har jag svårt att orka med även när jag tänker själviskt, om det problemet blir löst så ska jag lägga ner mer tid på andra. Just nu så arbetar jag enligt mina egna förutsättningar.
Ett av de bästa och mest klassiska sätt att uppnå så mycket lycka som möjligt är att hjälpa andra, det blir att alla tjänar på det, eftersom att man själv mår bra av att göra sådant.

Hopp existerar, så länge vi sätter upp de rätta målen.


Skönhet är viktigt för mig, det går att hitta så enkelt.
Ibland så kanske det verkar som att jag predikar, men jag tar helt enkelt upp saker jag tänker på och saker som intresserar mig, och sedan så skriver jag oftast när jag själv är inspirerad.

Lite smått och gott

Ni som läser kanske inte förväntade er ett sådant här inlägg, men spela roll.

Idag så hade jag mentorsamtal och fick bara positiv feedback, det kändes skönt att mina föräldrar inte var besvikna på mig för en gångs skull efter ett sådant möte., efter det så åkte jag och styrketränade.
Jag tränar 1-2 gånger i veckan och börjar nu se anlag till magrutor, jag trodde inte att min träning skulle synas, så jag är glad. :D:D:D:D:D:D:

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, jag ska in i duschen så fort jag skrivit färdigt detta och hoppas på att det blir någonting iaf, så att jag inte bara sitter hemma.

Appropå något helt annat så ska jag färga och plocka mina ögonbryn och mina ögonfransar på tisdag, det var ett tag sedan, fast inte plocka ögonfransarna.

Jag har börjat plocka upp gitarren nu igen efter ett par veckors uppehåll, inspirationen kommer och går. Ett par låtar är nästan färdiga, och jag tror att de flesta skulle bli positivt överraskade, jag blev det.

Dagarna är långa, jag sitter mest vid min dator, lyssnar på intensiv musik och filosoferar om dagarna. Att repa med Grims band räddar mig från att ha långtråkigt.

Nu känns det som att det här inlägget saknar djup totalt så ja, eh, jag får se till att nästa är riktigt nice då! Dock så tvivlar jag på det, det blir nog helt okej.
Om jag fortsätter sätta sådan här press på mig själv så kommer jag inte våga publicera någonting alls.
Jag skriver lite slumpmässigt men det gör nog ingenting.

Fred ut.

Moralkärring



På sista tiden så har jag märkt hur mycket det är kring detta fenomen, alltså moralkärringar.
Uttrycket tyder på att moral vore dåligt på något sätt, vilket bara är omoget och dumt.

Jag själv tar gärna an mig förolämpningen "moralkärring" eller "moralpolis".
Det finns en hel del i ungdomskulturen (jag hoppas att det stannar där) som handlar om att det är coolt att vara elak och dryg osv, att man inte är rolig om man gör bra saker.

Jag erkänner att jag gör dumma och roliga saker då och då, men jag bryr mig iaf. (Nej, det är inte coolt att inte bry sig)

Nu fick jag skriva av mig, hehe.



Bilder













eheheh

http://www.youtube.com/watch?v=Akeu0QLQ1F0

Så här har jag känt mig de senaste veckorna, jag har skrivit ett par dikter också, fast ingen är riktigt färdig.

RSS 2.0